Bár hagyománnyá vált újévkor lencselevest enni, de ki tiltja meg, hogy az év bármely szakaszában lencsét főzzünk?! A lencseleves igazán tartalmas, ízgazdag leves, amely kivállóan illik könnyebb, édesebb főfogás mellé is.
Nagyon hasonlít a mi lecsónkhoz is, de a shakshuka sokkal fűszeresebb.Ha szereted a fűszeres ízeket, érdemes tenni egy próbát!
A crème brûlée egy valódi francia desszert különlegesség, amelyért manapság már az egész világ rajong nem véletlenül. Tetején ropogós karamell réteg, alatta pedig selymes vaníiliás krém bújik meg. Elkészítése korántsem bonyolult feladat ha egy-két részletre odafigyelünk, de nem is az a desszert, amely ripsz-ropsz elkészül, hiszen a sütőben hosszasan kell gőzölni és utána érdemes hűtőbe pihentetni.
A franciák "bármivel" tölthető pitéje, a galette, amely nagyon sokoldalú, az előételtől kezdve a desszertig bármilyen fogásként elkészíthető. A végeredmény lehet sós vagy édes, csak rajtad és a fantáziádon múlik, hogyan készíted el.
A jó gombás ételnek egyetlen egy titka van: ne féljünk rendesen odapörkölni a gombának! Ha bátor vagy és erre az egy apró részletre odafigyelsz isteni gombaízű lesz az a gombaleves is, amit most ajánlok elkészítésre!
Néha a legegyszerűbb ötletek a legütősebbek. Ki az, aki a nyári kánikulában szívesen ácsorog a tűzhely mellett? Ez a saláta tökéletes példája annak, hogy merjünk kísérletezni, bátran párosítsunk addig nem megszokott alapanyagokat. Mert hát ki gondolná, hogy a dinnye édessége és a fetasajt sósságga ennyire jól passzolnak egymáshoz?!