finom leves receptek

lencseleves
Tejfölös lencseleves

Bár hagyománnyá vált újévkor lencselevest enni, de ki tiltja meg, hogy az év bármely szakaszában lencsét főzzünk?! A lencseleves igazán tartalmas, ízgazdag leves, amely kivállóan illik könnyebb, édesebb főfogás mellé is.

zöldbableves
Retro zöldbableves
citromos zellerkrémleves
Citromos zellerkrémleves
Pikáns, fűszeres sütőtökkréleves
Pikáns, fűszeres sütőtökkrémleves
szilvakrémleves
Fahéjas szilvakrémleves

tészta, tészta, tészta!!!

krumplistészta
Klasszikus krumplistészta
Ragu alla Bolognese
Ragù alla Bolognese
Klasszikus tejfölös csirkepaprikás nokedlivel
Tejfölös csirkepaprikás nokedlivel
egy tányér carbonnara
Igazi olasz carbonara

egészséges reggeli ötletek

shakshuka
Shakshuka: a különleges, fűszeres lecsó!

Nagyon hasonlít a mi lecsónkhoz is, de a shakshuka sokkal fűszeresebb.Ha szereted a fűszeres ízeket, érdemes tenni egy próbát!

hummusz alaprecept
Hummusz alaprecept
Amerikai palacsinta gyümölccsel
zabpehlyhes, vágott zsemle
zabpelyhes, vágott zsemle
FEta olivaolajban
Fűszeres feta olivaolajban

Fedezd fel a kategóriákat!

Mit ér az élet édesség nélkül?

Crème Brûlée
Crème Brûlée

A crème brûlée egy valódi francia desszert különlegesség, amelyért manapság már az egész világ rajong nem véletlenül. Tetején ropogós karamell réteg, alatta pedig selymes vaníiliás krém bújik meg. Elkészítése korántsem bonyolult feladat ha egy-két részletre odafigyelünk, de nem is az a desszert, amely ripsz-ropsz elkészül, hiszen a sütőben hosszasan kell gőzölni és utána érdemes hűtőbe pihentetni.

Meggyes-morzsás pite
habcsóktekercs eperrel
Habcsóktekercs eperrel
szilvásgombóc
Szilvásgombóc
Eredeti császármorzsa

kedvencünk a csirke

hamis-vadas-csirke-burgonyafankkal
Hamis vadas csirke burgonyafánkkal
Tokai aszús csirkemájkrém
tokai aszús csirkemájkrém
Klasszikus tejfölös csirkepaprikás nokedlivel
Tejfölös csirkepaprikás nokedlivel
murgh makhani: indiai vajas csirke
Murg makhani: indiai vajas csirke

Vega receptek

Ricottás-paradicsomos galette
Ricottás-paradicsomos galette

A franciák "bármivel" tölthető pitéje, a galette, amely nagyon sokoldalú, az előételtől kezdve a desszertig bármilyen fogásként elkészíthető. A végeredmény lehet sós vagy édes, csak rajtad és a fantáziádon múlik, hogyan készíted el.

muhammara
Muhammara
citromos zellerkrémleves
Citromos zellerkrémleves
Shakshuka
Shaksuka, a fűszeres lecsó
Klasszikus krumplistészta
Klasszikus krumplistészta

Klasszikus fogások

Magyaros gombaleves
Magyaros gombaleves, kacsazsíron pirított zöldségekkel és vajgaluskával!

A jó gombás ételnek egyetlen egy titka van: ne féljünk rendesen odapörkölni a gombának! Ha bátor vagy és erre az egy apró részletre odafigyelsz isteni gombaízű lesz az a gombaleves is, amit most ajánlok elkészítésre!

Ragu alla Bolognese
Ragù alla Bolognese
Tejfölös csirkepaprikás nokedlivel
Tejfölös csirkepaprikás nokedlivel
szilvásgombóc
Szilvásgombóc
Amerikai palacsinta
Amerikai palacsinta egyszerűen

nemzetek konyhája

indiai naan kenyér
Indiai naan kenyér
Hummusz alaprecept
hummusz alaprecept
Eredeti császármorzsa
Eredeti osztrák császármorzsa
murgh makhani: indiai vajas csirke
Klasszikus olasz carbonara

Gyorsan egyszerűt!

fetasajtos görögdinnye saláta
Fetasajtos görögdinnye saláta

Néha a legegyszerűbb ötletek a legütősebbek. Ki az, aki a nyári kánikulában szívesen ácsorog a tűzhely mellett? Ez a saláta tökéletes példája annak, hogy merjünk kísérletezni, bátran párosítsunk addig nem megszokott alapanyagokat. Mert hát ki gondolná, hogy a dinnye édessége és a fetasajt sósságga ennyire jól passzolnak egymáshoz?!

Ricottás-paradicsomos galette
Ricottás-paradicsomos galette
Citromos angolzeller krémleves
Citromos zellerkrémleves
szilvásgombóc
Shakshuka, a fűszeres lecsó
krumplihalmok
Fűszeres, ropogós burgonyahalmok