Néha a legegyszerűbb ötletek a legütősebbek. Ki az, aki a nyári kánikulában szívesen ácsorog a tűzhely mellett? Bizony én biztos, hogy nem. Viszont enni kell, jót enni pedig pláne! Ez a saláta tökéletes példája annak, hogy merjünk kísérletezni, bátran párosítsunk addig nem megszokott alapanyagokat. Mert hát ki gondolná, hogy a dinnye édessége és a fetasajt sósságga ennyire jól passzolnak egymáshoz?!
Vágjuk a görögdinnyét vastag, csinos cikkekre és rendezzük el a tányéron. Egy tipp: nagyon jól mutatnak a dinnyeszeletek, ha háromszögűre vágjuk.
Morzsoljuk a fetasajtot nagyobb darabokban a dinnyére.
Vágjuk nagyon vékony karikára a lilahgymát és szórjuk meg vele a salátánkat.
Vágjuk a bazsalikomot csíkokra és ez is mehet rá.
Locsoljuk meg az egészet néhány kanál, jó minőségű olivaolajjal és frissen őröljünk rá feketeborsot.
Azt javaslom, hogy frissen tálaljuk, mert ha sokat állnak a dinnyeszeletek akkor túl sok levet engednek és összeesnek.