zöldborsókrémleves krutonnal
2023. november 17.

Ötletek és tippek - Mi kerüljön a krémlevesünk tetejére?

Beköszöntöttek a hidegebb napok, amivel együtt a krémlevesek szezonja is megérkezett. Egészen kora nyárig szinte minden zöldségből krémlevest készítek. Szeretem, mert amellett, hogy átmelegítenek még laktatóak is. De ha már van egy jó krémlevesünk mindig felmerül a kérdés, hogy ok, de mi kerüljön a tetejére? Ime egy-két praktikus ötlet!

Tovább olvasom →
egy tál piros és sárga habanero chilipaprika
2023 október 20.

Hobbikertészet - Habanero projekt - avagy hogyan szelidítsük meg a világ majdnem legerősebb chilijét?

Immáron ez volt a második nyár, hogy a kis balkonkertemben megpróbálkoztam a chilipaprika termesztésével. A választásom a gyümölcsös ízvilágú, méltán híres habanerora chilire esett, ami a világ majdnem legerősebb chilije. A vicces az, hogy nem is igazán vagyok oda a brutál erős chilikért, de gondoltam majd megszelídítem valahogy. Már mutatom is, hogy hogyan!

Tovább olvasom →
kézzel készített tészta
2022. június 15.

Konyhai 1x1 – Otthon gyúrt házi tészta vagy előre csomagolt bolti tészta? Konyhai sznobéria vagy ténylegeges minőségi ugrás?

A valamit magára adó és a gasztronómiában jártas szakemberek között nincs vita arról, hogy minőségileg mérföldekkel nagyobb gasztronómiai élvezetet nyújt az otthon gyúrt tészta az előre csomagolt bolti verzióval szemben. Leteszteltem!

Tovább olvasom →
kislány tojással
2023. június 10.

Konyhai 1x1 - Így főzzünk tojást, hogy a fehérje kemény, a sárgája viszont kellemesen lágy maradjon!

A kellemesen lágy, de nem híg tojásnak éppúgy megvan a titka, mint a tökéléletes, de még nem túlfőtt keménytojásnak. Elvileg a percek betartása jelentheti a kulcsot, viszont az igazság az, hogy a lágy sárgájához nincs egy bombabiztos recept, hiszen minden tojás picit más, de ezenkívül is akad még számtalan buktató. De most adok egy-két praktikus tanácsot!

Tovább olvasom →