Beköszöntöttek a hidegebb napok, amivel együtt a krémlevesek szezonja is megérkezett. Egészen kora nyárig szinte minden zöldségből krémlevest készítek. Szeretem, mert amellett, hogy átmelegítenek még laktatóak is. De ha már van egy jó krémlevesünk mindig felmerül a kérdés, hogy ok, de mi kerüljön a tetejére? Ime egy-két praktikus ötlet!
Tovább olvasom →Immáron ez volt a második nyár, hogy a kis balkonkertemben megpróbálkoztam a chilipaprika termesztésével. A választásom a gyümölcsös ízvilágú, méltán híres habanerora chilire esett, ami a világ majdnem legerősebb chilije. A vicces az, hogy nem is igazán vagyok oda a brutál erős chilikért, de gondoltam majd megszelídítem valahogy. Már mutatom is, hogy hogyan!
Tovább olvasom →A valamit magára adó és a gasztronómiában jártas szakemberek között nincs vita arról, hogy minőségileg mérföldekkel nagyobb gasztronómiai élvezetet nyújt az otthon gyúrt tészta az előre csomagolt bolti verzióval szemben. Leteszteltem!
Tovább olvasom →A kellemesen lágy, de nem híg tojásnak éppúgy megvan a titka, mint a tökéléletes, de még nem túlfőtt keménytojásnak. Elvileg a percek betartása jelentheti a kulcsot, viszont az igazság az, hogy a lágy sárgájához nincs egy bombabiztos recept, hiszen minden tojás picit más, de ezenkívül is akad még számtalan buktató. De most adok egy-két praktikus tanácsot!
Tovább olvasom →